Skip to main content

DUURZAAMHEID

stijlelement zijderlaan

Zonnepark voor duurzame energie

Zijderlaan Group is toegewijd aan duurzaamheid. In 2019 hebben we geïnvesteerd in 5100 zonnepanelen verspreid over 2 locaties in Waspik. Deze zonnevelden wekken jaarlijks 1,4 megawatt aan energie op. Hierdoor zijn we in staat om ons gehele bedrijf zelfvoorzienend te laten opereren. Dit betekent dat de volledige productie, inclusief de meeste interne transportmiddelen, worden aangedreven door zonne-energie. Daarnaast zijn er momenten dat er meer opgewekt wordt dan dat we zelf verbruiken, in deze situatie zijn er omliggende bedrijven die daar hun voordeel mee doen.

CO2-Neutraal met fossielvrije brandstof

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en we brengen het niet alleen in woorden tot uiting, maar ook in de praktijk. We hebben al onze niet-geëlektrificeerde transportmiddelen omgezet naar fossielvrije brandstof HVO100. Deze overstap resulteert direct in een CO2-reductie van 80 tot 90%.

Onze inzet voor duurzaamheid

Bij Zijderlaan Group gaan we verder dan alleen het verminderen van onze CO2- uitstoot. We streven naar een duurzame bedrijfsvoering op alle niveaus. Hier zijn enkele initiatieven die we hebben genomen:

  • Recycling en hergebruik van materialen
  • Energiebesparende maatregelen in onze faciliteiten
  • Samenwerking met leveranciers die duurzame producten en processen bevorderen
  • Ondersteuning van lokale gemeenschappen en initiatieven

Door deze inzet streven we naar een positieve impact op het milieu en de samenleving als geheel.

Duurzame oplossingen

Bij Zijderlaan Group kunt u rekenen op een betrouwbare partner die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Ons zonnepark en de overstap naar fossielvrije brandstof zijn slechts enkele voorbeelden van onze inzet voor een groenere toekomst.

Meer weten over duurzaamheid?

Neem contact op via onze contactpagina.

nl_NL_formalNL